duminică, 15 noiembrie 2009

Funny People


Din: 2009
Cu: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann
Regizor: Judd Apatow
Gen: Drama, Comedie, Romance

First of all "Funny People" e cel mai lung film de comedie ever - 2:20 ore. La cat de ofertant era subiectul puteau iesi lejer 2 filme.
Second of all, e printre putinele filme care a imbinat perfect tragedia cu comedia. Marele comediant George Simmons (Adam Sandler) afla ca esre bolnav de leucemie si nu mai are nici un an de trait. Abia acum, la 42 de ani, realizeaza ca nu are nici un prieten adevarat, ca nu are familia alaturi, iar singura femeie pe care a iubit-o e maritata cu un alt barbat. Deprimat, revine cu shouwuri de stand-up intr-un bar obscur. Aici il cunoaste pe Ira (Seth Rogen), comediant aspirant si fara prea mult talent. Il angajeaza pe post de asistent personal, dar si de "best friend". Si aici s-ar fi putut termina primul film... Dar, continua... Dupa ce urmeaza un tratament revolutionar, George se vindeca si incearca sa reia legatura cu Laura (Leslie Mann). In egoismul sau doreste sa o desparta pe Laura de familia ei si il concediaza pe Ira cand incearca sa-l impiedice. In final, realizeaza cat de mult a gresit si devine recunoscator pentru ca i s-a mai acordat o a doua sansa la viata.

Cand am auzit ca "Funny People" a avut acelasi regizor ca "Knoked Up" si "Forty Year Old Virgin" am zis clar ca e o comedie tampita, cu glume usoare, multe aluzii sexuale, la care razi din inertie. Am avut surpriza sa descopar ca e mai mult drama decat comedie (absurd avand in vedere titlul), iar glumele urmeaza cursul firesc al unei discutii sau al unei situatii, nu sunt aruncate ici si colo doar "sa iasa o comedie" (chiar daca nu s-a renuntat la cantitatea de aluzii sexuale). Plus, ca nici nu exista un actor mai bun pentru rolul principal decat Adam Sandler. Comediantul care a pornit de jos, a jucat in multe filme idioate gen "Hells Boy", dar a ajuns unul dintre cei mai apreciati actori de comedie de la Hollywood.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu