vineri, 26 noiembrie 2010

Transformers





Din: 2007
Cu: Megan Fox, John Duhamel, Shia LeBeouf
Regizor: Michael Bay
Gen: actiune, S.F.

Nu am cum sa laud filmul, oricat de mult m-as stradui... nu pot. In primul rand pentru ca e inspirat din comic books si, inafara de Sin City, niciun film cu asa o tema nu mi-a placut. Din fericire pentru franciza, mereu prind la public astfel de filme (vezi Batman, Superman, X-man, Aeon Flux, The Incredible Hulk etc, etc, etc). Bazandu-se pe efectele speciale care iti iau ochii, Michael Bay a uitat sa mai regizeze... prin urmare apar multe intreruperi in fluiditatea scenelor (iar in Transformers 2 situatia e si mai evidenta).

Hmm.... sa spun si 2-3 lucruri pozitive. Mi-au placut efectele speciale care sunt foarte bine realizate (ceea ce era totusi de asteptat, avand in vedere ca tot filmul se bazeaza numai pe acest aspect). Nici Megan Fox nu da rau in peisaj... bine ca are putine replici... si era si mai bine daca tacea de tot (rau mai joaca fata asta). Scenaristul si-a facut bine treaba condimentand dialogurile cu cateva replici haioase colorand un pic actiunea.

Despre "firul epic" nu am sa spun mare lucru pentru ca toata lumea stie despre ce e vorba. Ideea centrala e ca pe Pamant au ajuns doua specii de extraterestri - roboti care isi disputa intr-un razboi civil suprematia universului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu