duminică, 22 mai 2011

Red Riding Hood


Din: 2011

Cu: Amanda Seyfried, Gary Oldman

Regizor: Catherine Hardwicke (a regizat si Twilight)

Gen: Fantezie, Thriller

Stiind doar denumirea filmului nu aveam mari asteptari... un alt film pentru copii. Apoi am descoperit ca e incadrat la genul thriller. Stiam ca basmele sunt destul de violente si au suficiente urme de horror dar totusi perceptia generala e ca basmele sunt harmless. Prin urmare m-am hotarat sa merg sa vad ce-i cu filmul asta... si nu regret :D.

Regizorul a afirmat intr-un interviu ca filmul se bazeaza pe varianta originala a povestii care e destul de infricosatoare si, astfel, filmul si-a primit doza de violenta si mister. Bineinteles ca storyline-ul a fost modernizat si lupul cel rau devine un varcolac (bine ca nu vampir) care terorizeaza un mic sat dintr-o padure medievala. De cateva generatii oamenii au facut un pact cu "lupul" si la fiecare luna plina ii lasau jertfa cele mai bune animale din gospodarie pentru ca ei sa fie crutati. Cu toate acestea "lupul" nu isi tine promisiunea si o omoara pe sora mai mare a Scufitei (personaj care primeste numele Valerie si o pelerina rosie). Ingroziti, satenii cheama in ajutor un preot (Gary Oldman) care promite sa ii scape de bestie. Preotul si alaiul sau seamana mai mult cu o comisie de inchizitie decat cu o fata bisericeasca blajina, supusa si cu frica lui Dumnezeu. Acesta le spune ca "lupul"este de fapt un varcolac si se afla printre ei sub forma de om. Astfel incepe isteria generala in cautarea lupului, suspecti fiind toti localnicii.

Ca in orice misiune in numele domnului, satenii isi pierd orice urma de umanitate si incep sa se acuze unii pe altii si sa recurga la masuri extreme pentru a afla cine e responsabil cu moartea tinerii. Totul ajunge atat de departe incat Valerie este acuzata de vrajitorie si condamnata la moarte pentru ca poate comunica cu "lupul"iar satenii incep sa se omoare intre ei. Intr-un joc ingenios al replicilor si al situatiilor stigmatul "lupului"este abatut asupra fiecarui personaj, spectatorul ajungand el insusi sa supecteze diferite personaje. Deznodamantul este, evident, imprevizibil, varcolacul dovedindu-se a fi persoana la care te astepti cel mai putin.

In concluzie pot spune ca filmul mi-a depasit asteptarile, dovedindu-se a fi plin de suspans, actiune, rasturnari de situatie toate pe fondul unei povesti de dragoste foarte complicata.



2 comentarii:

  1. Si mie mi`a placut filmul... si parerea mea ca si actori sunt talentati si sper sa mai faca mai mult parti
    Nu stiti de unde pot sa fac rost de melodia cand se saruta Peter cu Valerie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant filmul, plin de suspans.. finalul m-a suprins, nu ghicisem deloc bine cine e varcolacul.. :D

    RăspundețiȘtergere