vineri, 30 aprilie 2010

Remember Me




Din: 2010
Cu: Robert Pattinson, Pierce Brosnan, Emilie de Ravin
Regizor: Allen Coulter
Gen: Drama, dragoste

HAHAHA! Robert Pattinson chiar stie sa joace si altceva decat roluri de vampir "sclipicios". Si nu numai ca stie dar ii iese si foarte bine. Cine ar fi crezut?! La ce isterie e in jurul lui si la ce curba ascendenta are cariera lui parca il vad mostenitorul lui Brad Pitt.

In alta oridine de idei, filmul e cel mai dezordonat ever. Mai sunt filme cu actiunea "rupta" dar totusi au o logica, iti arata mai intai sfarsitul si apoi inceputul, o poveste in rama, o poveste mai multe planuri... stuff like that. In Remember Me actiunea este pur si simplu ciopartita de parca cel responsabil cu montajul a luat foarfeca si s-a jucat puzzle cu pelicula.

Toata actiunea se invarte in jurul lui Tyler (Robert Pattinson) si Ally (Emilie de Ravin)doi tineri ce provin din familii dezorganizate. Ally a fost martora la asasinarea mamei ei pe cand avea 12 ani iar fratele lui Tyler s-a sinucis la 21 de ani dandu-i viata peste cap. Intamplarea face ca Tyler sa fie arestat de tatal lui Ally dintr-un abuz de putere. Dorind sa se razbune Tyler o abordeaza pe Ally. Si de aici da-i cu foarfeca :-J... Actiunea sare atat de repede incat nu este evident momentul ca in care pentru Tyler Ally nu mai este un pariu.

In fine, se iubesc ei idilic, fiecare cu toanele lui de copil marcat pe viata pana cand Ally afla de pariu si, melodramatic, il paraseste. In paralel cu povestea de dragoste Tyler incearca sa isi reuneasca familia si sa il responsabilizeze mai multe pe tatal sau (Pierce Brosnan), on de afaceri vesnic ocupat.

Pana in acest moment am zis "hmmm, da bine... si originalitatea unde e?" Rapunsul vine in ultima parte. Filmul are un final mai mult decat suprinzator de genul "I didn't see that coming". Si daca nu ai fi atat de carcotas si atat de interesat de detalii ca mine ti s-ar parea o poveste de dragoste chiar buna in care poate te regasesti, fara prea multe dulcegarii dar cu destule "situatii complicate".

"Gandhi said that whatever you do in life will be insignificant. But it's very important that you do it.'


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu