joi, 8 aprilie 2010

Sherlock Holmes


Din: 2009
Cu: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams
Regizor: Guy Ritchie
Gen: Aventura, Actiune

Trebuie sa recunosc ca pana acum nu am vazut niciun film de-al lui Guy Ritchie. De fapt, singurul mod prin care am auzit ca e regizor a fost prin prisma faptului ca e ex-sotul Modonnei. Nici macar un alt film cu Sherlock Holmes nu am vazut (desi mai sunt, cu siguranta, inca 100), asa ca, neavand termen de comparatie, filmul mi s-a parut chiar bun.

Guy Ritchie construieste un alt Holmes, mai excentric, mai barbar si plin de umor. Aporoape ca nu are nimic din aerul gentlemen-ilor englezi. Rolul merge manusa pe Robert Downey Jr. care, se pare, ca e din nou pe val la Hollywood.

Povestea nu cred ca merita spusa deoarece urmareste un tipar clasic al francizei "Holmes". Mister, ciudatenii, mintea ascutita a detectivului si happy end-ul tipic. Singurele diferente sunt cele de nuanta, detaliile care tradeaza viziunea contemporana a regizorului asupra detectivului. Usor dar sigur, Holmes isi pirede aerul de detectiv tipic englez de la sfarsitul secolului XIX si devine un James Bond americanizat. Oricum, avand in vedere ca Arthur Conan Doyle a scris 4 romane si peste 50 de nuvele si povestiri cu Holmes, vom mai vedea multe pelicule cu detectivul.

Asadar, pentru un film care nu e nici primul si nici ultimul din seria Sherlock Holmes, a iesit ceva destul bun, 2 ore pline de suspans... deci, da, merita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu