luni, 5 iulie 2010

Match Point



Din: 2005
Cu: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers
Regizor: Woody Allen
Gen: Drama

In primele 20 de minute mi s-a parut un film foarte plictisitor... Abia am rezistat. Si totusi am zis WTF e vorba de Woody Allen... Totusi.

Filmul incepe cu adevarat dupa cele 20 minute si se transforma intr-o drama/thriller psihologic. E vorba despre un jucator de tenis Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) nu prea talentat care se angajeaza ca antrenor de tenis la un club londonez frecventat de inalta societate. Aici il cunoaste pe Tom Hewett. Incet dar sigur o seduce pe sora acestuia si incepe un drum spre parvenirea sociala. Deja era angajat pe un post caldut la firma tatalui ei si isi facea planuri de nunta cand o cunoaste pe apetisanta logodnica a lui Tom - Nolah Rice (Scarlett Johansson). Evident exista o atractie sexuala imensa intre cei doi si incep o relatie adultera very very steamy.

Lucrurile iau o turnura tragica atunci cand Nolah ramane gravida si il ameninta pe Chris ca ii va spune tot nevestei lui. Speriat de gandul ca ar putea pierde acest statut social in urma unui divort Chris pune la punct crima perfecta. Pentru prima data intr-un film imi doresc sa nu fie prins criminalul.

Un thriller psihologic care se vrea a fi profund si sexy, uneori ii reuseste lui Woody Allen, alteori devine usor plictisitor (cel putin pana te prinde actiunea). All in all merita vazut.

Omul care a spus că mai degrabă ar vrea să fie norocos decât bine. A privit adânc în viaţă. Unora le este greu să accepte cât de mult din viaţa lor depinde de noroc.E înspăimântător să te gândeşti câte lucruri nu sunt sub controlul unui om. Sunt momente într-un meci, când mingea loveşte fileul. Iar pentru o clipită, are şansa de a cădea în faţă, sau înapoi. Cu puţin noroc merge înainte... Şi ai câştigat. Sau poate nu... şi pierzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu