marți, 29 iunie 2010

From Paris With Love


Din:2010
Cu: John Travolta si Jonathan Rhys Meyers
Regizor: Pierre Morel (producator Luc Besson)
Gen: Actiune

DA, DA, DA! John Travolta traieste! Credeam ca dupa Wild Hogs si Old Dogs Travolta, la doar 56 de ani, a murit si a fost ingropat in comediile de carton hollywoodiene. In From Paris With Love revine cu un look nou (si surprinzator) care il prinde bine dar cu aceeasi carisma de invincibil. Desi l-au consacrat rolurile negative, de aceasta data joaca rolul unui agent secret care abuzeaza de licenta de a ucide pentru a anihila o celula terorista. In ceea ce il priveste pe Meyers, am fost usor dezamagita de prestatia lui. In The Tudors imi crease impresia unui actor foarte talentat. De aceasta data parca a dat usor pe langa cu niste mutre penibile... poate alaturarea cu Travolta a scos in evidenta acest lucru.

Oh, ca sa nu uit, filmul nu are nici o legatura cu ideea clasica de dragoste. In primele 15-20 de minute povestea curge destul de linistit. Un proaspat agent secret James Reece (Jonathan Rhys Meyers) face munca de jos (schimba placute de inmatriculare, plaseaza microfoane). Viata lui devine mult mai agitata dupa ce il cunoaste pe Charlie Wax (Travolta) noul sau partener. Pentru Reece incep 48 de ore in care va "asista" la actiunile dezlantuite ale lui Wax (bombe, mitraliere, prostituate, cocaina, cadavre imprastiate, teroristi). Punctul culminant este atunci cand Reece este nevoit sa-si ucida logodnica dupa ce Wax ii demonstreaza ca face parte dintr-o grupare terorista.

In concluzie, subiectul nu e unul nou si nici deosebit insa mi-a facut placere sa-l revad pe Travolta intr-un rol care i se potriveste manusa, adrenalina si rasturnari de situatie filmate intr-un oras superb. Si cireasa de pe tort e influenta lui Luc Besson asupra scenariului si a productiei. Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu