miercuri, 1 septembrie 2010

Knowing


Din: 2007
Cu: Nicholas Cage
Regizor: Alex Provas
Gen: thriller

Un film cu un scenriu apocaliptic cel putin ciudat, insa deloc original. In 1958 o eleva aflata in transa realizeaza o lista cu serie de cifre care, aparent, nu au nici o egatura. Peste 50 de ani lista ajunge in mainile lui John Koestler, om de stiinta. Acesta descopera semnificatia numerelor si anume date si coordonate ale unor dezastre din ultimii 50. Ultima data are in loc de coordonate geografice initialele E.E. Investigand descopera ca aceea este data la care everyone else (E.E.) moare = apocalipsa. Evident sfarsitul lumii va veni in urma unor explozii solare care vor parjoli Pamantul.

Ma rog, pana aici clasic, ba chiar o mare asemanare cu 2012, The Book of Eli si Number 23, dar cum Knowing e din 2007 ii ofer clementa. Usoara urma de originalitate vine spre finalul filmului. Final care te lasa "wtf?!". Fiul lui John si fiica prietenei lui sunt... luati de extraterestri si dusi pe o alta planeta asemanatoare Terrei like Adam si Eva. Prin urmare, extraterestrii s-au jucat putin de-a Dumnezeu si au creat un nou inceput. Nici aceasta idee nu e tocmai noua. Sunt chiar unele teorii stiintifice conform carora omul preistoric a fost ajutat sa supravietuiasca si sa evolueze de extraterestri... ca sa nu mai vorbim de teoriile hollywoodiene.

Un film marmelada :)). Combinatie intre apocalipsa, demoni, persoane posedate, predictii incurcate, explozii solare si extraterestri. Cred ca poate multumi pe oricine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu