miercuri, 1 septembrie 2010

Yes Man

Din: 2008
Cu: Jim Carey
Regizor: nu conteaza ca oricum Jim Carey face ce vrea in filmul ala
Gen: comedie

Inca nu m-am lamurit ce e cu Jim Carey asta. Stiu ca e un actor bun care iti poate transmite si alte stari decat "razi pana faci febra la falci" (vezi Number 23) dar nu stiu daca acele "funny faces" duse la extrem mai sunt sau nu hilare. Uneori acest trademark merge de minune si dau deliciu comediei, alteori sunt mai mult decat penibile.

Revenind la Yes Man, filmul nu mi s-a parut deloc original, ba din contra pare a fi un remake al filmului din '97 Liar, Liar al carui personaj principal e intruchipat tot de Carey. In Liar, Liar personajul lui Carey, avocat, nu mai poate minti in urma unui blestem. De aici, evident, reies o serie de faze comice in care el nu mai poate minti pentru a castiga procese.

In Yes Man nu se intampla nimic mistic. Carl Allen (Jim Carey), agent de credite, este un nihilist convins si la orice intrebare/invitatie/oportunitate spune NU. Intr-o zi se hotaraste sa participe la o conferinta in care negativistii invatau sa spuna DA. Convins ca tot ghinionul din lume e adunat la el in curte pentru ca spune mereu "nu", Allen incepe sa spuna "da" la orice, fara discernamant. Si asa ajunge sa ofere credite oricui, sa fie "jefuit" de un homeless, sa se culce cu o baba (!) dar sa gaseasca si femeia vietii lui. Intr-un astfel vartej de intamplari il accidenteaza grav pe profesorul care preda cursul "Yes men". Exasperat de convingerile lui Allen profesorul ii spune ca totul tine de subconstient si ca poate, din cand in cand, sa spuna si nu.

Ideea de baza a filmului e chiar simpatica si reliefeaza ca orice lucru e bun in canditati mici. Cat despre calitatea umorului... ce sa spun... daca apreciati stilul Carey inseamna ca e un film fff bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu