marți, 13 octombrie 2009

The Curious Case of Benjamin Button


Gen: Drama
Cu: BRAD PITT, Kate Blanchett, Julia Ormond
Regizor: David Fincher
Din: 2009
Premii: 3 Oscaruri si 29 de alte premii
Tagg line: Life isn't measured in minutes, but in moments

Filmul inspirat dupa nuvela omonima a lui Francis Scott Fitzgerald, este un melanj intre fictiune, drama si dragoste. Ideea se vrea a fi originala dar e inspirata din nuvela lui Mircea Eliade - Tinerete fara tinerete, in care se povesteste aventura vietii unui batran lovit de fulger care se recupereaza, in mod surprinzator, si, mai mult, incepe sa intinereasca. Hmmm, care si de unde s-a inspirat de la cine si cum?! In fine, nu ma mai mira sa vad idei romanesti cu nume straine. Filmul regizat magistral de David Fincher, prezinta aventura vietii lui Benjamin Button, un om care urmeaza viata in sens invers. Bineinteles ca exista si un batran senil care povesteste cum a fost lovit de fulger de 7 ori... o fi voita asemanarea cu nuvela sau o coincidenta?!
Trecand peste, actiunea urmareste o poveste de dragoste de la inceputul secolului XX, cel putin neobisnuita, dintre un baiat care are 12 ani dar care arata de 80 si o fetita de doar 6. Evident ca viata ii desparte in mod tragic de multe ori, reusind in sfarsit sa se intalneasca la mijlocul vietii lor, fac un copil... si iar se despart pentru ca ritmul vietii lor merge in sens opus. Toate sunt prezentate sub forma unui jurmal in cel mai induiosator si lacrimogen mod. Ah si sa nu mai spun de Brad Pitt care, pe langa faptul ca arata... asa cum stiti :)), joaca mai bine ca oricand, intrecand rolurile pe care le-a avut in Fight Club sau Meet Joe Black.
Un film care m-a facut sa fiu recunoscatoare ca imbatranesc si totusi ar fi fost interesant sa am la 20 de ani experienta unui om de 60...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu