marți, 18 mai 2010

Babel



Din: 2007
Cu: BRAD PITT, Cate Blanchett, Mahima Chaudhry
Regizor: Alejandro González Iñárritu
Gen: Drama, Thriller, Actiune

In sfarsit un film romanesc in care joaca Brad Pitt. Manca-l-ar mama de mumushel cum a jucat el pentru un regizor roman.... :-|

NOT

Totusi filmul asta are un aer atat de romanesc dat de sacadarea actiunii, firuri narative dispersate, liniste, dialoguri fara cuvinte, cadre sterse si tremurate (ca realitatea) iminenta tragediei.... si unde mai pui ca apare si o Dacie in cadru. In concluzie e, ca si filmul romanesc, pentru critici. Daca vrei sa vezi sa vezi un film pt ca te plictisesti incearca altceva... o comedie romantica, poate.

Despre actiune nu as fi vrut sa va zic nimic, sa va las sa descoperiti secunda cu secunda despre ce e vorba. Totusi, nici chiar asa. :">. Initial se prezinta 4 povesti diferite.

Un pastor musulman cumpara o pusca de vanatoare. Acesta o incredinteaza baietilorlui (de max 15 ani) care o foloseau la vanatoarea de sacali. Dorind sa incerce performantele pustii se apuca de tras in masinile care treceau pe un drum gol din desert.

Un cuplu american, pe la vreo 40 de ani, plictisiti de viata, tipicari si certareti se afla intr-o excursie prin Maroc. In timp ce traversau desertul cu autocarul tipa e impuscata in gat.

O bona din Miami este nevoita sa se duca la nunta fiului ei, in Mexic, cu tot cu cei doi copii pe care ii avea in grija asa ca ii trece granita ilegal.

O tanara surdo-muta din Japonia cu prea multi hormoni tropaitori incearca sa dea de.... de diferite placeri.

Ce legatura au toate intre ele? Parca e un banc lung cu un ardelean, un moldovean si un muntean :)).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu