sâmbătă, 15 mai 2010

Cactus Flower



Din: 1969
Cu: Walter Matthau, Ingrid Bergman, Goldie Hawn
Regizor: Gene Saks
Gen: Comedie romantica

Da, ati vazut bine, 1969! O comedie spumoasa, decenta cu situatii incurcate. Craiul cuceritor e jucat de Walter Matthau care pare la fel de batran ca in anii '90... e ceva in genu "baba de la 3" care e batrana de cand o stii.

Filmul mi-a placut mult pentru ca e foarte actual, are putin din savoarea vremii: muzica de Beattles, dermatograf, par tapat si viniluri. In rest prezinta povestea de dragoste dintre dentistul Julian Winston, trecut de prima tinerete, si naiva Toni Simmons de 21 de ani. Pentru a nu se implica prea mult in relatie Julian ii spune ca e casatorit si are 3 copii. Lucrurile se complica cand ii spune ca este divort si o va lua de nevasta. Atunci Toni are pretentii sa ii cunoasca familia, nevasta si copii... care insa nu existau. Prin urmare, o convinge pe asistenta sa se dea drept nevasta lui, situatia complicandu-se si mai mult. In final totul se termina cu bine.
_______________________________

OFF TOPIC
Citeam zilele trecute pe un blog ca romanul e complexat vesnic. Desi filmele romanesti sunt apreciate de jurii internationale acestea nu aduna spectatori in cinematografe, regizorii romani plangandu-se mereu. Bloggerul respectiv sustinea sus si tare ca nu e adevarat, ca filmul romanesc are spectatori, dovada fiind aglomeratia de la zilele filmului romanesc organizate de ASJ. Oare bloggerul ala nu stia ca romanul se inghesuieste mereu la "mocangeala". Nu-l mai intereseaza nimic cand aude ca e gratis pe sistemul "las sa fie acolo ca nu stica... daca tot e gratis". Oricum daca se puneau bilete la intrare, chiar si de 5 lei, abia daca adunau un sfert de sala :-J. Acelasi fenomen e si in cazul evenimentului "noaptea muzeelor". Toti ciumpalacii si cocalarii inculti s-au calcat in picioare sa viziteze un muzeu. DE CE?! PENTRU CA ERA GRATIS!

So... filmul romanesc e in continuare facut doar pentru criticii internationali si nu pentru publicul roman!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu