duminică, 27 iunie 2010

The Tudors


Din: 2007
Cu: Jonathan Rhys Meyers, Natalie Dormer etc
Regizor: Colm McCarthy
Gen: Serial istoric

Un serial genial care are de toate: suspans, intrigi, legende, sex, adulter, decese suspecte, scene de lupta, decapitari in piata publica, bijuterii, baieti si fete frumoase. Desi i se spune "istoric" istoria poate fi undeva in background pentru cineva care nu e pasionat de subiect sau poate fi un laitmotiv de a cauta inadvertentele pentru cineva care mai stie putina istorie.

Initial am crezut ca e un film de carton a la Hollywood care nu respecta istoria si merge pe deviza "e multi da prosti si nu se prind". Din neatentie am crezut ca e vorba de acelasi Cromwell al Revolutii Engleze de la sfarsitul secolului XVII insa era vorba de bunica-su Thomas. Singura greseala e un nume de papa - Paul in loc de Clement... nevermind :">.

Revenind la serial... acesta surprinde viata lui Henric al VIII-lea, al doilea rege din dinastia Tudorilor,care e cunoscut pentru 3 lucruri: 1. a avut 6 sotii din care 2 le-a executat si de 2 a divortat 2. a intarit bazele protestantismului adoptandu-l ca religie oficiala in Anglia 3. a instaurat monarhia absoluta. Primele doua serii suprind tumultoasa relatie cu Anne Boleyn prin urmare, sunt mai piperate, urmatoarele doua devin un pic mai previzibile avand in vedere caracterul istoric.

Sper ca dupa ce termina cu Henric al VIII-lea cei de la Showtime sa continue istoria Tudorilor cu domniile ficelor lui, Maria si Elisabeta, domnii la fel de interesante ca si a lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu