luni, 2 august 2010

Boys don't cry


Din: 1999
Cu: Hilary Swank
Regizor: Kimberly Peirce
Gen: Drama

Un film absolut cutremurator, drama absoluta, si ce e cel mai tragic e faptul ca actiunea e bazata pe o poveste adevarata. Cineva chiar a suferit atat cat a putut cuprinde filmul, poate chiar si mai mult.

Totul porneste de la o disfunctie comportamentala a tinerii Teena Brandon. Aceasta este atrasa de fete si doreste sa duca o viata de barbat. Astfel, isi schimba identitatea in Brandon Teena si paraseste oraselul natal. Intr-un alt colt uitat de lume se integreaza intr-un cerc de prieteni trecand drept un veritabil barbat de 21 de ani. Aici de indragosteste de o fata, Lana. Dragostea dintre cele doua depaseste orice bariera si e la fel de puternica chiar si atunci cand Lana descopera adevaratul sex al lui Teenei. Idila lor nu este privita la fel de ingaduitor si de fratele Lanei si al prietenului ei. Cei doi se razbuna pe Teena violand-o. Distrusa, batuta si umilita aceasta nu gaseste alinare decat in bratele Lanei cu care planuieste sa fuga. Insa nu mai apuca... animalul de John Lotter o omoara pe Tenna.

Toata actiunea s-a petrecut in 1993 intr-un orasel mic si plin de tarani din U.S.A. - tara tuturor posibilitatilor. John Lotter este incarcerat si isi asteapta pedeapsa cu moartea inca de atunci deoarece judecatorii au considerat ca scaunul electric este o metoda prea barbara de a ucide. Ironic nu... Iar complicele lui a primit inchisoare pe viata... prea putin pentru prea multa suferinta provocata.

Cat despre Hilary Swank... isi merita pe deplin Oscarul pentru rolulu lui Teena Brandon. Nici nu zici ca e fata... atat de bine si-a intrat in rol si a reusit sa scoata la suprafata durerea lui Brandon.

MERITA VAZUT! Chiar daca e un film mai vechi si e trist si poate nu abordeaza un subiect usor de digerat... e o lectie de viata traita de altii si merita macar sa o stii.

relatarea povestii adevarate aici

Hilary Swank in rolul lui Brandon Teena


Brandon Teena alaturi de iubita sa Lana Tisdale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu