joi, 26 august 2010

The Sorcerer's Apprentice


Din: 2010
Cu: Nicolas Cage, Monica Bellucci, Jay Baruchel (tantalaul din She's Out of My League sau Knocked Up)
Regizor: Jon Turteltaub (+ producarii filmului Printul Persiei: Nisipurile timpului si a seriilor Piraţii din Caraibe)
Gen: actiune, fantezie si un pic de comedie

Vazusem trailerul si parea ceva simpatic cu un usor umor si in acelasi stil "mitic" al Prince of Persia. Bineinteles ca tot ce era mai bun era cuprins in trailer (la ce ma puteam astepta 8-|) insa, per total, mi-a placut filmul. Plusul cel mai mare il are combinatia foarte reusita intre replici comice si actiune. Umorul - un element supriza (caci tu intri cu ideea ca te uiti la un film de actiune)- mi-a placut mult... am ras mai mult si cu mai multa pofta decat la orice comedie de duzina, plina de clisee si glume expirate de genul "ia si razi ca asta tre sa faci la o comedie".

Povestea nu da pe dinafara de originalitate nici de spectaculozitate. Merlin lasa cu limba de moarte ucenicului sau Balthazar (Nicolas Cage) misiunea sacra de a-l gasi pe prim merlinianul (urmasul lui Merlin, d'oh) care va reusi sa o omoare pe Morgana si va preveni sfarsitul lumii. Dupa aproape 1000 de ani reuseste sa-l gaseasca in persoana lui Dave Stuller (Jay Baruchel). Daca acest Dave ar fi fost un adevarat Rambo al magiei filmul s-ar fi terminat in primele 15 min. Prin urmare, Dave este un tocilar neindemanatic, antisocial si neajutorat. Dupa o prima intalnire cu magia Dave reuseste sa se faca de ras in fata intregii scoli si sa il elibereze pe Horvath, slujitorul devotat al Morganei care planuieste eliberarea vrajitoarei si sfarsitul lumii. Peste vreo 10 ani tantalaul se reintalneste cu Balthazar care il convinge sa invete tainele magiei si sa plece in cruciada improtriva lui Horvath si a Morganei. Ca in orice basm binele invinge raul.

Efectele speciale nu au fost chiar multe si nici extraordinar de spectaculoase insa bine realizate iar coloana sonora s-a ridicat la inaltimea asteptarilor (asta in contextul in care am vazut filmul la cinema, pe un laptop nu cred ca efectul ar atrage atentia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu