duminică, 5 decembrie 2010

Eagle Eye


Din: 2008
Cu: Shia LaBeouf, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton
Regia: David Caruso
Gen: actiune

Pana in 1991 America era in razboi rece cu U.R.S.S... apoi au luat o mica pauza pentru ca in 2001 sa declare razboi terorismului. Ce s-ar face S.U.A. fara un pic de razboi?! Dar oare ce s-ar face daca nu ar mai fi in masura sa stie tot si sa controleze tot? Pe aceasta idee se bazeaza si David Caruso, creand un film banal si tipic de actiune.

Armata S.U.A. detine un calculator ultra mega performant dotat cu inteligenta artificiala - A.R.I.A.- care are scopul de a aduna si analiza toate informatiile culese (legal sau ilegal) din camerele video de supraveghere, telefoane mobile, microfoane, satelit pentru a detecta si preveni un atac terorist. Insa inteligenta artificiala se dovedeste a fi intransigenta si incapabila de a ierta. Prin urmare pune in aplicare un plan de a ucide toata administratia americana din cauza unei decizii gresite pe care acestia au luat-o. Aici intra in scena Jerry Shaw (Shia LaBeouf), un om absolut mediocru a carui singura calitate e ca e fratele geaman a lui Ethan Shaw (Shia LaBeouf) un reputat militar american suspectat de terorism. Urmeaza vreo ora de impuscaturi, explozii, urmariri, crime, rasturnari de situatie si un happy end... presedintele americii nu explodeaza!

Un film banal de actiune care trateaza doua teme destul de fumate - razboiul antiterorismului si "big brother". Nici efectele speciale nu sunt atat de "speciale".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu