duminică, 23 ianuarie 2011

Dexter


Din: 2006 (On Air)
Cu: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter
Gen: Thriller, drama

Dexter - criminalul criminalilor! Si nu, nu e un apelativ manelistic gen boss-de-boss sau baiat-de-baiat care sa sublinieze valoarea si importanta personajului. Dexter este pur si simplu un criminal in serie care ucide doar criminali care au scapat de "bratul lung al legii". El are un day-time job la Maiami Metro Police unde este un "lab rat" cu acte in regula, analizand petele de sange de la locul crimelor. Dream job-ul unui criminal in serie. Activitatile lui extracuriculare si comportamentul retras si inchis atrage uneori atentia colegilor, detectivi cu nasul fin, riscand sa fie demascat. De fapt, intriga fiecarui sezon este reprezentata de o greseala a lui Dexter care il poate costa viata sau libertatea. In primul episod din fiecare serie Dexter ucide sau se imprieteneste cu cineva care il ameninta tot sezonul sa ii demaste adevarata identitate. Din fericire in ultimul episod Dexter scapa teafar si ... nevinovat. De ce zic din fericire?! Pentru ca in ciuda pornirilor lui criminale, are un suflet bun fiind un familist convins si nu ucide decat criminali.

Serialul a ajuns deja la finele celui de-al 5-lea sezon si cei de la Showtime TV au anuntat ca va urma si un al 6-lea. O veste cat se poate de buna pentru ca Dexter este un serial original, tensionat si care starneste imaginatia (de altfel a castigat si premiul pentru serialul care a starnit cele mai multe pasiuni in cadrul galei People Choice 2011.) De asemenea, are un scenariu bine pus la punct chiar daca se repeta serie de serie acelasi tipar. Oh oh si sa nu uit :D! Este pelicula care detine recordul la "fuck/secunda". Adica invectiva "fuck" a ajuns sa fie folosita ca semn de punctuatie mai ales de detectivul Debra Morgan.

Trivia stuff: Actrita Jennifer Carpenter care o joaca pe Debra Morgan, sora lui Dexter, a jucat rolul lui Emily din horrorul The exorcism of Emily Rose. Pana m-am obisnuit cu ea in rolul unui om normal ma asteptam sa inceapa sa urle si sa se urce pe pereti :)) mai ales in cadrele close-up :))... O fiinta de-a dreptul ciudata :)).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu