Am doua vesti, evident una buna si una rea. Cea buna e ca in sfarsit am iesit din "coma" supernatural si am sa incep sa postez si despre alt ceva. Cea rea e... personala.
Dupa ce am terminat cele 5 serii am zis sa revin cu un update (desi nu stiu cati dintre voi apreciati :D). Se pare ca Erik Kripke isi "dozase" povestea in 5 sezoane, fiecare cu rolul lui. Mie insa mi se pare ca povestea din primele 2 sezoane nu prea se leaga cu celelalte. Initial totul e o nesfarsita poveste horror... apoi apare in scena Apocalipsa si un Dumnezeu aparent mort. Oricum, pe 24 septembrie apare sezonul 6 ... deci adio planul lui Kripke.
Am mai zis cumva ca Supernatural are cea mai buna coloana sonora dintre toate serialele pe care le-am urmarit? Parca da... oricum insist sa ma repet :">.
Din: 2005 Cu: Jansen Ackles, Jared Padalecki, Jeffrey Dean Morgan Gen: Thriller, horror, actiune
Initial am crezut ca e un alt "Mesaje de dincolo" dar, in final, s-a dovedit a fi o combinatie intre Prison Beak si Heroes. Cei care stiu serialul probabil zic acu WTH? :)). Deci, sa ma explic.
Prima serie incepe destul de light. Doi frati Sam si Dean Winchester continua meseria tatalui - vanatori de fantome. Cateva episoade gen Mirrors sau Fragile... un fel de "Mesaje de dincolo" dar cu spirite "suparate", agresive si criminale, un pic mai mult suspans si scary stuff.
De la seria a doua incep sa exagereze putin scenaristii. Prin urmare, pe pamant se pregateste un razboi intre demoni si ingeri iar cei dintai isi strang o adevarat armata a carui general va fi Sam Winchester. Astfel, in lungile lor calatorii pe urma fenomenelor stranii acestia sunt tot mai des atacati de oameni posedati care apar de oriunde si care fac tot posibilul ca Sam sa isi accepte destinul. In toata povestea asta Dumnezeu nu e nicaieri... halal razboi. Ca un plus al scenariului si asa supranatural, Sam isi descopera pe parcurs abilitati paranormale. In acelasi timp, in diferite zone ale tarii alti oameni incep sa aiba viziuni, abilitati telekinetice si alte "superpowers".
Pe langa povestea din spatele scenariului, un plus pentru serial sunt cei doi baieti carismatici care isi joaca rolurile foarte bine si au, deseori, un schimb de replici acide, funny... gen guy stuff. De asemenea, coloana sonora e foarte foarte buna... melodii old rock necomercial... AC/DC, Black Sabbath, Rolling Stones Asculta mai multe audio Muzica
Sam Winchester: Dean, there's ten times as much lore about angels as there is about anything else we've ever hunted. Dean Winchester: You know what, there's a ton of lore on unicorns too. In fact, I hear that they ride on silver moonbeams, and that they shoot rainbows out of their ass! Sam Winchester: Wait, there's no such thing as unicorns? ---------------------------------------------------------------------- Dean Winchester: [Looking at the haunted hotel] We might even run into Fred and Daphne inside. Mmmm... Daphne. Love her. ---------------------------------------------------------------------- Sam Winchester: Well, before we go stabbing things into Cooper, we're gonna wanna make damn sure it's him. Dean Winchester: You're such a stickler for details, Sammy. ----------------------------------------------------------------------- Dean Winchester: Ya' know she could be faking. Sam Winchester: Yeah, what do you wanna do, poke her with a stick? [Dean nods] Sam Winchester: Dude, you're not gonna poke her with a stick? Asculta mai multe audio Muzica
Din: 2005 Cu: Lonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Alan Alda, Alec Baldwin, Willem Dafoe Regizor: Martin Scorsesse Gen: biografic, drama Premii: 5 Oscar (cel mai bun montaj, actrita in rol secundar - Cate Blanchett, scenografie, costume si imagine) 3 Globuri de Aur (cel mai bun actor - Leonardo DiCaprio, film si coloana sonora)
Mult premiatul film al lui Scorsesse demonstreaza inca o data ca un geniu traieste intr-o lume paralela cu cei din jurul sau. Pelicula infatiseaza anii tineretii ai lui Howard Hughes, acel Bill Gates al Americii interbelice. Pe langa faptul ca a fost unul dintre cei mai buni piloti de aviatie, geniu in ingineria aviatica, cel mai excentric si mai talentat producator de filme, magnat al petrolului si al companiilor aeriene, Howard suferea de inclinatii maniaco depresive care, intr-un fel sau altul, i-au alterat imaginea publica.
Filmul suprinde anii sai de glorie in care a produs sau realizat filme precum Hell's Angel, Scarface sau The Outlaw, a pus bazele companiei aeriene TWA si a proiectat prototipe de avioane precum XF11 (cel mai rapid avion al vremii) si Hercules (cel mai mare avion). Toate aceste succese au fost insa umbrite de boala sa mintala. Prin urmare, era de multe ori extrem de indecis, isi schimba starea si parerea constant, lua decizii in momente neasteptate, era obsedat de germeni si mizerie, repeta fara intrerupere anumite fraze. Totul culmineaza cu un episod in care s-a inchis in camera de proiectie pentru cateva luni. Ce e paradoxal ca in ciuda acestui comportament Howard reuseste sa isi mentina averea si sa incheie afaceri profitabile.
Pe langa povestea magnatului filmul isi merita premiile datorita combinatiei perfecte dintre DiCaprio si Scorsesse. Pana la Aviatorul DiCaprio mai avea inca reputatia de "pretty face" care a jucat in Titanic. Insa cu acest film intra in categoria actorilor grei si nu e lucru mic pentru cei 36 de ani pe care ii are.
Din: 2007 Cu: Nicholas Cage Regizor: Alex Provas Gen: thriller
Un film cu un scenriu apocaliptic cel putin ciudat, insa deloc original. In 1958 o eleva aflata in transa realizeaza o lista cu serie de cifre care, aparent, nu au nici o egatura. Peste 50 de ani lista ajunge in mainile lui John Koestler, om de stiinta. Acesta descopera semnificatia numerelor si anume date si coordonate ale unor dezastre din ultimii 50. Ultima data are in loc de coordonate geografice initialele E.E. Investigand descopera ca aceea este data la care everyone else (E.E.) moare = apocalipsa. Evident sfarsitul lumii va veni in urma unor explozii solare care vor parjoli Pamantul.
Ma rog, pana aici clasic, ba chiar o mare asemanare cu 2012, The Book of Eli si Number 23, dar cum Knowing e din 2007 ii ofer clementa. Usoara urma de originalitate vine spre finalul filmului. Final care te lasa "wtf?!". Fiul lui John si fiica prietenei lui sunt... luati de extraterestri si dusi pe o alta planeta asemanatoare Terrei like Adam si Eva. Prin urmare, extraterestrii s-au jucat putin de-a Dumnezeu si au creat un nou inceput. Nici aceasta idee nu e tocmai noua. Sunt chiar unele teorii stiintifice conform carora omul preistoric a fost ajutat sa supravietuiasca si sa evolueze de extraterestri... ca sa nu mai vorbim de teoriile hollywoodiene.
Un film marmelada :)). Combinatie intre apocalipsa, demoni, persoane posedate, predictii incurcate, explozii solare si extraterestri. Cred ca poate multumi pe oricine.
Din: 2008 Cu: Jim Carey Regizor: nu conteaza ca oricum Jim Carey face ce vrea in filmul ala Gen: comedie
Inca nu m-am lamurit ce e cu Jim Carey asta. Stiu ca e un actor bun care iti poate transmite si alte stari decat "razi pana faci febra la falci" (vezi Number 23) dar nu stiu daca acele "funny faces" duse la extrem mai sunt sau nu hilare. Uneori acest trademark merge de minune si dau deliciu comediei, alteori sunt mai mult decat penibile.
Revenind la Yes Man, filmul nu mi s-a parut deloc original, ba din contra pare a fi un remake al filmului din '97 Liar, Liar al carui personaj principal e intruchipat tot de Carey. In Liar, Liar personajul lui Carey, avocat, nu mai poate minti in urma unui blestem. De aici, evident, reies o serie de faze comice in care el nu mai poate minti pentru a castiga procese.
In Yes Man nu se intampla nimic mistic. Carl Allen (Jim Carey), agent de credite, este un nihilist convins si la orice intrebare/invitatie/oportunitate spune NU. Intr-o zi se hotaraste sa participe la o conferinta in care negativistii invatau sa spuna DA. Convins ca tot ghinionul din lume e adunat la el in curte pentru ca spune mereu "nu", Allen incepe sa spuna "da" la orice, fara discernamant. Si asa ajunge sa ofere credite oricui, sa fie "jefuit" de un homeless, sa se culce cu o baba (!) dar sa gaseasca si femeia vietii lui. Intr-un astfel vartej de intamplari il accidenteaza grav pe profesorul care preda cursul "Yes men". Exasperat de convingerile lui Allen profesorul ii spune ca totul tine de subconstient si ca poate, din cand in cand, sa spuna si nu.
Ideea de baza a filmului e chiar simpatica si reliefeaza ca orice lucru e bun in canditati mici. Cat despre calitatea umorului... ce sa spun... daca apreciati stilul Carey inseamna ca e un film fff bun.