Din: 2011
Cu: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penélope Cruz, Ian McShane
Regizor: Rob Marshall
Gen: Fantezie, Actiune, Comedie
Intr-un cuvant: DEZAMAGITOR! :(. Si asta nu pentru ca filmul este intr-adevar prost ci pentru ca nu imi place banalitatea si minciuna. Zic banalitate pentru ca acest al 4-lea film din serie nu se deosebeste cu nimic de celelalte 3 (ei nu chiar cu nimic, disparitia lui Orlando Bloom din cast a fost remarcata... chiar eram curioasa cum i-o fi viata in locul capitanului Davey Jones) si zic minciuna pentru ca biletul l-am platit pentru un film IMAX 3D insa inafara de o sabie si de o feriga nu am vazut nimic special. Dar hai sa ii acord clementa in ceea ce priveste acest aspect, niciun film asa zis 3D nu are mai multe efecte :-J.
Sa ne intoarcem la ideea de banalitate. Ca deobicei, Jack Sparrow nu are o corabie cu care sa plece in cautarea unei comori (materializata in Fantana tineretii). Ca deobicei, legea este pe urmele lui si prin viclenie, manipulare si perfidie reuseste sa scape si sa puna mana pe o corabie. ELEMENT NOU: De aceasta data el este cel pacalit si in loc de comandant de nava ajunge un simplu matelor (detalii nesemnificative :)) ). Ca deobicei, in cursa pentru comoara se inscrie cel mai de temut pirat (in acest film in persoana capitanului Barbă-Neagră de pe "Queen Anne's Revenge") si un reprezentat sau 2 al unor monarhii europene. Evident ca are loc o batalie intr-o pestera si Jack saves the day, insa de aceasta data o salveaza pe frumoasa "piraterita" Penelope Cruz si nu pe tantalaul de Orlando Bloom. Finalul e la fel ca de fiecare data... cineva ramane parasit pe o caricatura de insula cu un palmier si Jack Saparrow se afla in situatia de a fi atat de aproape si totusi atat de departe de corabia lui mult iubita Black Pearl. Ah si sa nu uit de motivul sirenelor prezent in toate cele 4 filme.
In final nu pot spune decat ca acest film si-a atras simpatia publicului si a criticilor datorita povestii initiale si nici decum datorita scenariului nemaipomenit sau a regiei spectaculoase. Este un exemplu perfect de "ce-i prea mult strica". Cu toate acestea, rupt complet din contextul celorlalte 3 filme, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides este un film bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu