miercuri, 2 februarie 2011

Megamind


Din: 2010
Cu: Will Ferrel, Brad Pitt, Tina Fey, Ben Stiller, David Cross
Regizor: Tom McGrath
Gen: animatie, comedie

Dupa ce au abandonat proiecte precum Shrek sau Madagascar, DreamWorks da lovitura cu un nou desen animat plin de comedie - Megamind. Desenul se vrea a fi o parodie a filmelor cu supereroi, regizorul Tom McGrath declarand ca filmul e inspirat de Batman (1966) si Superman (1978). Insa pe langa ideea de parodie se mai contureaza inca doua idei (cam filozofice pentru un desen animat) Ma refer aici la ideea conform careia destinut ti-l construiesti singur si nu ar exista bine fara rau.

Storyline-ul este destul de simplu. Exilati de pe o planeta extraterestra, Megamind si Metro Man devin rivali de moarte inca din scutece. Din cauza unor evenimente neplacute din copilarie Megamind se hotaraste sa devina raufacatorul orasului, in timp ce Metro Man devine eroul din Metro City. Insa ce se intampla cand bad guy-ul invinge?! Raul ramane fara Bine si isi pierde scopul si intr-un final Megamind saves the day :)).

Trivia Stuff:
Cel putin 9 trimiteri la alte filme:

1. Roxanne, personajul feminin din film (voce Tina Fey), e răpită - după cum se vede şi din imaginile publicate mult înainte de lansarea filmului - de Megamind. Apoi este ameninţată ca va fi torturată. Acum se parodiază seria Saw, pentru că Megamind îi prezintă lui Roxanne tot arsenalul de obiecte ale torturii, iar ea - degajată - le clasifică, pe rând, ca fiind "demodate", "infantile", "clişeistice" etc.
2. Roxanne Ritchi a fost numită după Roxanne Simpson, reporteriţa din Ghost Rider (2007), jucată de Eva Mendes.Regizorul Tom McGrath declară că filmul e inspirat de Batman (1966) şi Superman (1978).
3. Costumul lui Minion e inspirat de monstrul din filmul Robot Monster (1953), unde apare un bărbat în costum de gorilă şi cască de scafandru pe cap.
4. Arca din Indiana Jones în căutarea arcei pierdută 1981 a ajuns, se pare, în camera comorilor lui Megamind.
5. La muzeul Metro Man, există o statuie a supereroului pregătindu-se să prindă cu mâna un avion. E o referinţă la Superman al lui John Byrne, unde supereroul îşi face intrarea prinzând cu mâinile un avion şi salvând-o pe Lois Lane.
6. Hal, cameramanul pămpălău din film, poartă o insignă galbenă cu emoticonul "faţă tristă." E o referinţă la Watchmen al lui Alan Moore, unde unul dintre supereroi (Comediantul) purta şi el aşa ceva. Comediantul însă era un justiţiar labil psihic, şi asta anticipează un Hal corupt şi dezechilibrat.
7. Mr. Miyagi (Karate Kid, 1984) l-a antrenat, se pare, şi pe Megamind. Pentru că acesta îi ţine portretul pe perete.
8. Minion îi spune lui Megamind cum că noul său costum se numeşte "Black Mamba" (Mamba negru). Black Mamba este şi codul Miresei din Kill Bill.
9. Filmul îl parodiază pe Superman (1980). Megamind ia înfăţişarea personajului lui Marlon Brando atunci când îl antrenează pe Titan.

Eu as mai adauga:
1. Antagonia numelor Megamind si Minion a raufacatorului si a acolitului este asemanatoare ca cea din Austin Power.
2. Coloana sonora cuprinde melodii precum Back in Black" by AC/DC, "Bad to the Bone" by George Thorogood and the Destroyers, "Highway to Hell" by AC/DC ceea ce ma duce cu gandul la Supernatural.
3. Culoarea albastra a lui Megamind imi aminteste de Avatar.

Credit pentru top

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu